Nekem a szlovákság….

Az Országos Szlovák Önkormányzat a Magyarországi Szlovák Fiatalok Szervezetével együttműködve egy rajz/fogalmazó/fotó pályázatot hirdet a gyermekeknek/fiataloknak, melynek témája Nekem a szlovákság….

2024. június 10-éig várunk mindenféle rajzot, fogalmazást és fotót, melyet a gyermekek készítettek, legyen szó egy-egy családi emlék megörökítéséről, helyekről, ételekről, kedvenc iskolai pillanatokról, rendezvényekről, táborokról, versenyekről, kulturális programokról, bármiről. A cél, hogy a gyerekek elgondolkodjanak és megpróbálják valamilyen módon megfogalmazni, mit is jelent nekik a szlovákság.

A rajzokat A4-es mértben kérjük, hogy postázzák az 1114 Budapest, Fadrusz utca 11/A szám alá, hátoldalán az alkotó nevének, iskolájának és évfolyamának feltüntetésével. A minimum 100 szó terjedelmű fogalmazásokat és a fotókat nem szükséges postázni, ezek az anett.osztrolczki@slovaci.hu e-mail cím alá is érkezhetnek, azonban ebben az esetben is fontos, hogy az e-mailben feltüntessék az alkotó nevét, iskoláját és évfolyamát.

Minden beérkezett munkát korosztályonként csoportosítunk, majd az Országos Szlovák Napon kerülnek kiállításra, ahol lehet rájuk szavazni. A kategóriák nyertesei értékes ajándékcsomagban részesülnek, továbbá a győztes munkákat publikálja a Ľudové Noviny, illetve az Országos Szlovák Önkormányzat hivatalos honlapjára is felkerülnek.